Jaunā, daudzsološā BMX riteņbraucēja Paula Kibare iedvesmo!

PANĀKUMI IEDVESMO: BMX riteņbraucēja Paula Kibare ir pārliecināta, ka pārvarot bailes viss ir iespējams! 

Mums ir prieks atbalstīt un iedvesmot jauno, daudzsološo BMX riteņbraucēju Paulu Kibari. Lepojamies ar viņas sasniegumiem un ceram, ka Paulai izdosies realizēt visus savus sportiskos mērķus, kas vedīs pretim panākumu virsotnēm. 

Paulai ir 18 gadi un viņa jau tiek uzskatīta par vienu no daudzsološākajām Latvijas BMX sportistēm. Mums bija interesanti uzzināt, kur meklējami sportisko gaitu pirmsākumi un kādas ir viņas nākotnes ieceres, tāpēc neskatoties uz sportistes aizņemtību tikāmies uz sarunu. 

Kas pamudināja no visiem sporta veidiem izvēlēties tieši BMX riteņbraukšanu? 

Jau bērnībā man ļoti patika braukt ar velosipēdu. Visu laiku tēti neliku mierā ar jautājumu: “Kad iesim braukt ar riteni?” un viņš kā bijušais sportists vienmēr atbalstīja manas aktivitātes. Uzvaras parkā tajā laikā ik vasaru norisinājās riteņbraukšanas sacensības, kurās piedalījos. Vienās no tām man kāds ieteica aizbraukt uz Mežaparka trasi un tur arī viss aizsākās- sapratu, ka šis sports ir kā radīts man. 

Vai nav grūti pievērsties sportiskajām gaitām un sekot atbilstošam režīmam, kamēr daudziem Taviem vienaudžiem ir citas izklaides? 

Nenoliegšu- reizēm ir grūti, kad redzu ka draugi izklaidējas, kamēr esmu treniņos vai sacensībās, bet man ir savi sportiskie un arī personīgie mērķi un zinu, ka ir jāiegulda darbs, lai tos sasniegtu- tas palīdz koncentrēties. 

Kāds ir Tavs sportistes karjeras sapnis? 

Lielākais sapnis ir piedalīties 2028. gada olimpiskajās spēlēs un, protams, ļoti vēlētos arī izcīnīt kādu no medaļām. Lai to īstenotu pats galvenais ir tikt galā ar bailēm un tad viss izdosies. 

Kā sevi iedvesmo brīžos, kad neveicas tā kā vēlētos un vai Tev ir kāds īpašs rituāls sacensību dienās pirms starta? 

Ja kaut neizdodas kā gribētos, tad saku sev, ka nākamreiz noteikti sanāks labāk un virzos tālāk- neieciklējos uz neveiksmēm.  

Pirms starta vienmēr klausos mūziku. Tas palīdz atslēgties un nomierināties- noņemt stresu, lai varu sagatavoties labam braucienam. 

 

Publicēts, Apr 23, 2024