Izjūti ziemu! Tikai 4 soļi!

Dzirkstoši priecīgais gadalaiks – ziema ir klāt! Decembris katru “uzrunā” un katra dvēselē ienāk citādāk! Viens ir gada nogales raižu pārņemts – jāsavelk gada kopsaucēji un jākaļ plāni 1. janvārim. Otrs – pavada dāvanu pirkšanas drudzī un to saiņošanas un pasniegšanas priekā. Cits šo ziemas pirmo mēnesi pavada iekšējā līdzsvarā un Adventes noskaņās – rodot iekšēju mieru, Ziemassvētku un Jaunā gada gaidās.

Decembris ir arī ziemas un gadu mijas ballīšu mēnesis. Lai Jaungada naktī justos un izskatītos lieliski par visiem 100% par ķermeni un ādu ir jāparūpējas savlaicīgi.

ĒD UN DZER

Ziemā un aukstā gadalaikā ķermenis nezaudē mazāk ūdeni, tu vienkārši retāk izjūti slāpes. Lai pasargātu ķermeni no atūdeņošanās, atceries dzert ūdeni ziemā tikpat daudz kā vasarā, jo atūdeņošanās organismā var izraisīt lielāku salšanu. Ūdeni var aizvietot arī ar zāļu tējām:

Piemēram, ķimenes satur daudz ēterisko eļļu, kas palīdz regulēt vielmaiņu, novērš krampjainas sajūtas un vēdera uzpūšanos. Ķimenes lieliski palīdz pret smaguma sajūtu, kad ieēsts par daudz un ēdiens bijis par smagu un treknu. Uzskata, ka sēkliņām piemīt arī antibakteriāla iedarbība un saka, ka tās noder paģiru remdēšanai pēc pamatīgākas uzdzīves. Tā kā pēc iepriekšminētā svētku laikā vērts nēsāt līdzi glābējmaisiņu, kas pildīts ar ķimenēm, lai jebkurā laikā varētu uztaisīt “glābējdziru”!

Mieram un iekšējam līdzsvaram lieti noderēs kaņepju tēja.

Atceries ieturēt atslodzes VIENU dienu reizi nedēļā. Ja nevari iztikt pavisam bez ēdiena, tad izvēlies viena produkta dienu. Piemēram, burkānu diena vai “rīsu galete ar avokado” diena.

KUSTIES, ESI FIZISKI AKTĪVA

Sports palīdz uzturēt ķermeņa imunitāti un mundru garu. Tikai atceries, ka sportojot svaigā gaisā, jāizvēlas atbilstošs apģērbs, Tam jābūt vieglam, vēja, lietus necaurlaidīgam un siltam vienlaicīgi.

Atrodi laiku jogas vai kalanētikas nodarbībām. Mierīgi stiepšanās un spēka, kā arī līdzsvara vingrinājumi, palīdz nostiprināt ķermeņa dziļo muskulatūru un veido skaistu stāju. Tādējādi garantēts, ka uz jaunā gada balli tu dosies stalta un šmauga.

Sejas ādas kopšanas moto decembrī ir ādas mitrināšana, aizsardzība un barošana.

Lai uzlabotu ādas tonusu un atjaunot to, decembrī lieto serumus ar LIFTINga un ar tā saukto „botox” efektu, kolagēnu, oligopeptīdiem. Šajos kosmētiskajos līdzekļos esošās aktīvās vielas parasti ir mazmolekulāras olbaltumvielu molekulas, kas efektīgi aizpilda starpšūnu karkasu, kā rezultātā izlīdzinās sīkās ādas krunciņas, nostiprinās sejas ovāls, nostiprinās sejas, kakla un dekoltē āda.

Lielisku skaistumkopšanas efektu sniegs A vitamīns – vispār atzītu skaistuma un jaunības vitamīns.

Decembrī ādas kopšanā dominē ne tikai karnevāla maskas, bet arī “funkcionālās”. Ja vēlies, vari masku, šoreiz sejas ādas uzlabošanai, sagatavot pati..

Skaistumkopšanas salonā apmeklē, piemēram, dziļi mitrinošu procedūru un masāžu. Ķīmiskais vai viegls augļskābju pīlings, limfodrenāžas masāža – perfekti uzlabo ādu.

Kombinēta sejas ādas kopšanas procedūra var ilgt pat 2 stundām un sniedz tūlītēju efektu – sejas āda ir gluda, kopta un zaigojoša. Noturīgam efektam vari procedūru atkārtot vairākas reizes.

Un atceries, ka rūpēm par ādu ir jākļūst par ikdienu, jo skaistai gribas būt katru dienu.

ĶERMEŅA KOPŠANAI AUKSTAJĀ GADALAIKĀ IR JĀBŪT ĪPAŠI SAUDZĪGAI

Ādas attīrīšanai izvēlies īpaši mitrinošus dušas gelus vai pat hidrofilu eļļu, vai dušas krēmu. Jo sākoties ziemai, āda pastiprināti jūt temperatūras svārstības un cieš no gaisa sausuma, tā kļūst jutīga.

Atceries lietot reizi nedēļā skrabi. Izvēlies maigus, vieglus skrabjus, ar maigām abrazīvajām daļiņām, kas saudzīgi attīra, vienlaicīgi neskrāpējot ādu.

Ķermeņa ikdienas kopšanai izvēlies ķermeņa aprises uzlabojošu krēmu, kas ādu padarīs zīdaini maigu.

Ķermeņa ietīšana skaistumkopšanas salonā lieliski uzlabos ķermeņa aprises. Izbaudi šokolādes ietīšanu. Šokolāde ir lielisks antidepresants. Šokolāde sasildīs, ja esi nosalusi un palīdzēs atpūsties pēc saspringtas darba dienas. Šokolāde ne tikai nomierina prātu, bet arī palīdz notievēt.

Kakla un dekoltē zonas kopšana

Noteikti pievērs uzmanību kakla un dekoltē zonai. Noteikti atceries uzklāt krēmu no rīta un vakarā, tādējādi āda kļūs līdzena un tvirta.

Pievērs uzmanību aktīvajām vielām, kas ir krēma sastāvā. Ir labi, ja krēms satur dabīgās augu eļļas, mazmolekulāras aktīvās vielas, tādas kā hialuronskābe, peptīdi. Nozīmīgi, ja krēms satur virkni antioksidantiem bagātu augu ekstraktu. Atceries reizi nedēļā kakla un decollete zonai uzlikt atjaunojošu masku.

Roku krēmam jābūt ne tikai barojošam, bet arī aizsargājošam.

Roku krēmam jāsatur dabīgas eļļas, vitamīnus un augu ekstraktus. Ja roku krēms satur mandeļu eļļu, tas ir ideāls produkts ziemai.

Neslinko un uztaisi eļļas vanniņas rokām, ja āda ir īpaši sausa. Par roku ādas jaunību rūpēsies kumelīšu un nātru novārījums vai dadža un ceļtekas novārījums.

KOP PĒDAS

Pagatavo pīlingu pēdām! Sajauc cukuru, olīveļļu, medu un kafijas biezumus viendabīgā masā. Šis skrubis sniegs izcilu baudījumu un prieku par zīdaini maigo ādu. Maigās abrazīvās daļiņas attīrīs ādu no raupjajām ādas daļiņām un padarīs pēdu ādu zīdaini maigu. Pēc skrubja noteikti pabaro ādu ar izcili bagātīgu krēmu pēdām, vai dabīgu antioksidantiem pēdu ādai.

GMT BEAUTY zīmola autores un starptautiskās treneres Terēzes Beļkovas ieteikumi ādas kopšanai decembrī.

Publicēts, Dec 1, 2019