Laiks nostiprināt savu organismu! Tikai 1,2,3,4 soļi! Novembris

Rudens gatavojas “ziemas miegam”, koki nomet pēdējās lapas un dabā iestājas miers… Mēs tiekam “rūdīti” ar dzestriem rītiem, spirgtu gaisu, vēja brāzmām un salnām. Iepriecināti ar omulīgu pēcpusdienas sauli un pirmo sniedziņu. Novembris kādam izraisa depresiju, citam skumjas, bet vēl kāds ķer miglu un dodas garās pastaigās, pēdējām lapām čaukstot zem kājām. Novembris ir gada tumšākais mēnesis, kad daba iemieg, bet mums ir jānostiprinās…

Novembris “tilts” starp rudeni un ziemu nāk ar temperatūras svārstībām un uzliek papildus slodzi organismam. Lai palīdzētu savam ķermenim pārdzīvot starpsezonas spriedzi, ir jābūt fiziski aktīvam, pareizi jāēd un jāpievērš īpaša uzmanība sejas un ķermeņa ādas kopšanai.

LIEC VĒDERĀ SEZONAS PRODUKTUS!

Ēdienkartē vajadzētu iekļaut sezonas dārzeņus un augļus, kas ir patiesi labākais organismam nepieciešamo vielu avots.

Novembrī izvēlies dzelteno! Smiltsērkšķi, ķirbji, ziedkāposti, hurma un ziemas āboli – Antonovka satur nozīmīgu antioksidantu un vitamīnu devu. Tie ir izcili mazkaloriju produkti, kas bagāti šķiedrvielām. Vitamīni stiprina organisma aizsargspējas, bet šķiedrvielas vienlaicīgi gan sniedz sāta sajūtu, gan palīdz saglabāt perfektas ķermeņa aprises. Turklāt hurma, un it īpaši āboli, kalpos kā labs deserts, ja tos sacepsi, ieliksi pīrāgā vai pārvērtīsi marmelādē.

Šajā pašā dzestrākajā rudens mēnesī organismam nepieciešams silts, veselīgs, garšīgs un sātīgs ēdiens – ķirbju biezputra brokastīs vai ķirbju zupa pusdienās!

Smiltsērkšķi ir izcils B grupas vitamīnu avots, kas satur arī C, K un P vitamīnus. Tie ir noderīgi asinsvadu un kaulu nostiprināšanai, saistaudu atjaunošanai, kā arī izcils pretsaaukstēšanās aģents. Smiltsērkšķu tonizējošais dzēriens jebkurā novembra dienā stiprinās organisma imunitāti! Ņem vienādā daudzumā piparmētru un smiltsērkšķu lapas, aplej tās ar litru karsta ūdens un atstāj ievilkties uz 5 līdz 6 stundām. Nokās, pievieno 50 g medus un tonizējošais dzēriens ir gatavs. Ja pamani pirmās saaukstēšanās pazīmes, pagatavo karsto smiltsērkšķu ogu un ingvera dzērienu.

DUBULTO FIZISKĀS AKTIVITĀTES!

Rudenī gaiss kļūst daudz aukstāks, tapēc, sportojot svaigā gaisā, neaizmirsti pareizi elpot. Veic dziļu ieelpu caur degunu, tas sasildīs ieelpoto gaisu, līdz tas nonāks līdz plaušām. Un, izelpo caur muti, lai nesaaukstētos. Aukstajos gadalaika mēnešos svarīgi vairāk staigāt un kustēties. Salīdzinoši ar vasaru, lai uzturētu sevi formā, bija pilnīgi pietiekami, ja sportam veltīja 30 līdz 40 minūtes. Rudenī fiziskā aktivitāte samazinās, un tieši tādēļ, lai sasniegtu rezultātu, treniņu nodarbību procesam jākļūst vismaz divkārt intensīvākam.

Svarīgi ievērot ūdens līdzsvaru organismā. Ja sporto “pa īstam”, fiziskas slodzes laikā ķermenis zaudē ūdeni. Vasarā atūdeņošanās ir pamanāma, tu izjūti slāpes, bet rudenī atūdeņošanās nav acīm redzama. Tā kā ūdens organismā piedalās termoregulācijas procesu norisē, atūdeņošanās ir bīstama, jo zaudējot ūdeni ķermenim, tas sāk salt. Dodoties uz treniņu, neaizmirsti pudeli ar tīru, negāzētu ūdeni, ko atceries iedzert starp treniņu etapiem.

Pēc nodarbības, atnākot mājās, ieej siltā dušā. Tas palīdzēs sasildīties un atslābinās muskuļus.

ATCERIES PAR PAREIZU APĢĒRBU!

Ja rudens sākumā var lietot “vieglu” apģērbu, tad novembrī apģērbam jābūt daudzkārtainam. Tas palīdzēs nenosalt un justies komfortabli. Nulles kārta ir pati plānākā. Tā var būt termoveļa vai jebkura cita sintētiska materiāla apģērbs. Jā, dabiskie materiāli var ļauni pajokot – kokvilna kļūt slapja un līdz ar to – ķermenis var par daudz atdzist un tu – saslimt. Nākamā kārta ir T krekls vai krekls ar garām piedurknēm. Sporta bikses var vilkt kopā ar šortiem. Novembrī, lai kājas nesaltu, sporta apaviem jābūt ar biezāku zoli, bet sporta zeķes jāizvēlas pusgaras vai garas. Lai nesaaukstētos, nekādā gadījumā nevalkā īsos zeķu modeļus.

MAIGI ATTĪRI, MITRINI UN BARO ĀDU!

Novembrī laika apstākļi ir kardināli mainījušies un āda to jūt. Aukstums, vējš, mitrums tāpat kā tev, tas ir izaicinājums arī ādai. Tātad, par papildus rūpēm āda tev teiks: “paldies”.

Rūpīgi izvēlies ādas kopšanas līdzekļus, to sastāvā jābūt vielām, kas uzlabo ādas aizsargspējas un atjauno tās hidrolipīdu mantiju. Piemēram, mandeļu eļļa satur oleīnskābi, kas tuva ādas lipīdiem, līdz ar to – nodrošina ādas aisardzību.

Novembra moto ir ādas mitrināšana un barošana. Īpašu vērību pievērs A,C, E vitamīna saturam kosmētiskajos līdzekļos.

Novembra noskaņa paredz saudzīgu ādas attīrīšanu, tāpēc “skrubjus” lieto piesardzīgi. Mainīgu laika apstākļu ietekmē āda var kļūt izteikti jutīga, tāpēc jāizvēlas īpaši saudzīgi attīrīšanas līdzekļi, kas satur pienskābi, jaunākās paaudzes mitrinātājus un saudzīgus putotājus. Dziļākai ādas attīrīšanai lieto kosmētiskos līdzekļus, kas satur augļskābes, kas noloba bojātās ādas šūnas, dziļi atjauno ādu, izlīdzina sīkās grumbiņas un retušē neregulāru ādas pigmentāciju. Ķermeņa kopšanai izvēlies mitrinošus dušas gelus vai dušas eļļas. Saudzīgai ādas attīrīšanai ir piemērots sāli un ēterisko eļļu saturošs skrubis. Ja vēlies skrabi sagatavot pati, tad samal auzu pārslas un sajauc ar kafijas biezumiem. Ņem ēdamkaroti kafijas biezumu un samaltu auzu pārslu, pievieno tējkaroti medus un nedaudz piena.

Novembra krāsa ir oranžais – pat pašā nejaukākajā laikā tevi uzmundrinās apelsīnu skrabis. Ņem pustasīti jūras sāls, ¼ tasītes olīveļļas, ēdamkaroti citrona sulas un divas ēdamkarotes sasmalcinātas apelsīna miziņas. Visu sajauc un ar masējošām kustībām uzklāj uz mitras ķermeņa ādas. Ar apļveida kustībām veic saudzīgu ādas attīrīšanu un pēc tam noskalojies dušā.

Lai gan saules aktivitāte rudenī nav tāda kā vasarā, pilnīgi aizmirst par saules aizsardzību nevar. Ja tavai ādai ir raksturīga nosliece uz pigmentāciju, atceries lietot krēmus ar SPF vienmēr, ziemas sezonā šo skaistli smazinot līdz 20.

REMDĒJOT DEPRESIJU, PALĪDZI ĀDA!

Katru gadu novembra trešajā ceturtdienā Francijā un visā pasaulē tiek svinēti jaunā Le Beaujolais Nouveau est arrive svētki. Iedzīvotāji atver “Jaunā vīna ražas” pudeles un svin svētkus. Mēs arī varam atbalstīt šo jautro tradīciju, un atvērt sarkanvīna pudeles, jo tam ir arī savs veselības un ādas nolūkā akceptēts mērķis. Galvenais – nepārspīlēt!

100 g BOŽOLE nuovo satur 95 kCal. Bet šajā vīnā ir daudzas labas lietas – B2, PP, fosfors, kalcijs, magnijs, natrijs un dzelzs. Tieši šis sarkanvīns lieliski piemērots novembrī jebkurā pasākumā.

Novembris nebūt nav iemesls, lai ļautos rudens depresijai – rudens skumjām. Iepriecini sevi un savus tuviniekus ar rudens gardumiem, kas nostiprinās imunitāti un uzlabos garastāvokli pat pašā drūmākajā laikā.

Atjaunojies NOVEMBRĪ

GMT BEAUTY zīmola autores un starptautiskās treneres Terēzes Beļkovas ieteikumi ādas kopšanai novembrī.

Publicēts, Nov 13, 2019