Laiks palutināt un bagātināt savu organismu! Tikai 1,2,3,4 soļi septembris

GMT BEAUTY zīmola autores un starptautiskās treneres Terēzes Beļkovas ieteikumi ādas kopšanai septembrī

Septembris ir ražas laiks – tiek pļautas druvas, lai piepildītu labības apcirkņus un maizes klētis, dārzos ienākas vasarā lolotās dabas veltes un bites vēl vaska šūnās steidz savākt pēdējo vasaras nektāru. Septembris māj atvadas vasarai, mūs rītos arvien biežāk sveicina migla, koki sāk gatavoties “modes skatei”. Septembris – ir patiesi īstais laiks, kad pilnīgi un kvalitatīvi palutinātu savu ķermeni un ādu.

Jāatceras, ja, vasarā sauļojoties, iegūts nevienmērīgs iedegums, vai vērojams izteikts ādas sausums, “liekam akcentu” uz hiperpigmentācijas korekciju. Septembra skaistumkopšanas procedūru moto: “Apturi hiperpigmentācijas veidošanos, maksimāli aizsargā ādu un atjauno tās aizsargfunkcijas!” Tomēr jāatzīst, ka septembrī vēl nav iespējams izmantot aktīvas ādu gaišinošas procedūras, jo tās padara ādu jutīgu pret sauli un var sekmēt vēl izteiktāku hiperpigmentācijas veidošanos. Atceries, septembī saule vēl ir pietiekoši aktīva.

Lai sasniegtu vēlamo rezultātu, vajadzīga kompleksa pieeja. Turpini uzsākto, sekojot GMT BEAUTY četriem atjaunošanās soļiem septembrī.

DZER UN ĒD

Septembrī dārzi pildās ar daudzkrāsainām rudens veltēm, tāpēc savā ēdienkartē iekļauj tās, kas organismam sniegs plašu antioksidantu klāstu un stiprinās tā aizsargspējas.

Kokos un krūmos nobriest ogas un augļi, dārzos ienākas dārzeņi un saknes. Septembris ir „saules vitamīnu kūres” laiks, kad jāsteidz dzert šo saulaino, it īpaši sarkano, oranžo un dzelteno krāsu dabas velšu sulu. Rudens sākumā tās ir īpaši vērtīgas, jo visas organismam nepieciešamās minerālvielas – varš, dzelzs, magnijs un kālijs, kā arī vitamīni – B, C, E, PP ir ideāli sabalansēti. Līdz ar to šis “kokteilis” uzlabo un stabilizē organisma vielmaiņu. Savukārt, imūnsistēmu īpaši stiprina ķirbji un burkāni, jo, pateicoties dzeltenajai krāsai, tie satur lielu daudzumu karotīna.

Atceries, ka svaigi spiesta sula ir pielīdzināma ēdienam, neskatoties uz faktu, ka tā ir šķidra! J

Neatkarīgi no gadalaika saglabā ūdens dzeršanas “tradīcijas”, centies izdzert no 1,5 līdz 2 litriem ūdens dienā.

FIZISKAS AKTIVITĀTES

Aktivitāte un sports ir laba izskata atslēga. Saglabājoties siltiem laika apstākļiem, nododies aktīvai atpūtai svaigā gaisā. Tas sekmē ne tikai vispārēju organisma nostiprināšanu, bet arī palīdz organismam atjaunoties un sekmīgāk atpūsties, piemēram, garīga darba darītājiem. Svaigā gaisā organisms ne tikai aktīvi veic fizisku slodzi, bet arī uzlabojas šūnu elpošana, smadzenes saņem vairāk skābekļa. Svaigs gaiss, dabas piedāvāto krāsu, skaņu un smaržu apvienojums ar kustībām ir lieliskākie līdzekļi, lai mazinātu nogurumu, uzlabotu veselību, vairotu dzīvesprieku un enerģiju

SEJAS ĀDAS KOPŠANA

Septembrī saule arī vēl piesaka triumfa gājienus, tāpēc jāatceras par saules aizsarglīdzekļiem un to lietošanu. Turklāt saule iedarbojas uz ādu visu laiku, kad esam ārā – braucot ar riteni uz darbu, vai dzerot rīta kafiju parkā. Esam pieraduši saules aizsargkrēmu lietot tikai, kad dodamies sauļoties ar nolūku, taču to vasaras laikā vajadzētu lietot visu laiku. Saule arī desmit minūtēs atstāj savas pēdas uz ādas. Arī mākoņainās dienās ir jālieto saules aizsargkrēms. Tas, ka ārā ir gaišs nozīmē vien to, ka saule uz mūsu ādu iedarbojas, neskatoties vai tai priekšā ir mākoņu sega, vai ne. Daudzi uzskata, ka, ja āda jau nedaudz iesauļojusies un pieradusi pie saules, var nelietot saules aizsarglīdzekļus. Arī tā nav taisnība!

Sejas kopšanas rituālā septembrī iekļauj vitamīniem un antioksidantiem bagātu masku, kuru uz sejas uzliec reizi nedēļā. Arī lūpām uzklāj vitamīniem bagātu un SPF saturošu balzāmu, lai lūpas tiktu pasargātas no tiešas saules staru iedarbības un nevēlamas pigmentācijas parādīšanās. Uz nakti lūpām var uzlikt ar vitamīniem un dabīgām eļļām bagātu balzāmu vai masku, kas atjaunos lūpas, padarot tās zīdaini maigas.

Dienas laikā, acu zonas kopšanai, izvēlies krēmus ar tā saukto „botoksa iedarbību”, kas izlīdzina mīmikas grumbiņas un nostiprina acu kontūru. Krēmi ar šādu iedarbību ir ieteicami lietošanai vasaras sezonā, kad saules mudināti mēs regulāri piemiedzot acis, izraisam tā saukto „vārnu kājiņu” veidošanos acu zonā.

„Uzvelc” savu dienas grimu! Minerālā dekoratīvā kosmētiku labāk par citām tavu ādu pasargās no nevēlamā saules UV starojuma. Un pirms make-up uzlikšanas neaizmirsti uz ādas uzklāt savu SPF dienas krēmu.

Papildus, apmeklē savu kosmētiķi un veic GMT BEAUTY izstrādāto Intensīvo anti-age procedūru sejai, kaklam un dekoltē. Atjaunojošie augu ekstrakti un antioksidanti nostiprina ādas aizsargspējas, izlīdzina tās toni un atsvaidzina ādu.

KERMEŅA KOPŠANA

Septembrī papildus ķermeņa ādas kopjošajiem krēmiem, izvēlies eļļu. Jāatceras, ka eļļu jāklāj uz mitras ādas, jāiemasēt un tikai tad jānoslauka. Ja ādas virskārta ir mitra, eļļa labāk iesūcas ādā, baro un atjauno to intensīvāk.

Atceries par roku kopšanu. Reizi nedēļā rokām veic maigu pīlingu un pēc tam uzklāj barojošu masku. Skrubis attīrīs roku ādu, savukārt maska, ādu bagātinot ar eļļām un vitamīniem, to nostiprinās un atjaunos.

Septembrī ķermeņa kopšanai lieto antioksidantiem bagātus krēmus un eļļas, kas pasargās ādu no saulītes nedarbiem un palīdzēs saglabāt skaistu, noturīgu iedegumu ilgāk.

Atceries apmeklēt savu kosmētiķi un veic GMT BEAUTY izstrādāto ķermeņa kopšanas pamatprocedūru pret ādas novecošanos. Atjaunojošie augu ekstrakti un antioksidanti samazina ādas fotonovecošanos, dziļi mitrina ādu, padarot to zīdaini maigu.

Publicēts, Sep 3, 2019