Laiks restartēt savu organismu! Tikai 1,2,3,4 soļi / februāris

FEBRUĀRIS IR KLĀT!

Dienas kļūst garākas – katru dienu kādas gaismas minūtes klāt. Tomēr vēl arvien moto ir –“Sals, vējš, aukstums… Pārbaudījumi Tavai ādai turpinās!”

Neaizmirstam par ādas aizsardzību, jo ziemas “nedarbus” labot būs grūtāk.

Ada un mati turpina ciest no apkārtējās vides iedarbības un gaisa temperatūras svārstībām. Sejas un roku ādu regulāri “apmīļo” temperementīgais vējš, uz ādas atstājot apsārtušas “pēdas”, tā kļūst raupjāka un sāk lobīties. Arī matus traumē sausais gaiss telpās un galvassegas, tos padarot trauslus un nespodrus.

Šogad arī pavasaris būs! Tāpēc ir laiks no ziemas migas pamazām līst ārā. Ja vēlies pavasari, kad daba augšāmceļas, arī Tu sagaidīt spēkpilna un starojoša, seko GMT BEAUTY četriem atjaunošanās soļiem februārī.

1. DZER UN ĒD

Turpini dzert ūdeni! Ja ikdienas ritms ir izteikti intensīvs un grūti atcerēties – cik daudz ūdens dienā izdzerts, ik pa laikam ar ūdeni piepildi kādu pudeli. Tā Tev būs vieglāk izsekot izdzertā ūdens daudzumam. Centies izdzert 1.5 – 2 l ūdens dienā.

Kafiju dzer no rīta, bet dienas laikā, ja ir vēlēšanās iedzert kaut ko siltu, pagatavo zāļu tēju. Pastiprināti lietojot kafiju, tā organismā aiztur šķidrumu, tāpēc var veidoties tūska.

Turpinot ķermena restartu, ieplāno četras atslodzes dienas februārī.

Atslodzes dienā nebadojies, bet pagatavo sev sautētus dārzeņus. Neskopojies ar garšvielām, bet no sāls gan atsakies, jo tas arī var radīt tūsku.

Atslodzes dienu plāno pirmdienā. It īpaši, ja sestdienā un svētdienā esi vairāk sevi palutinājusi ar ēdienu un iedzērusi kādu glāzi vīna, tad pirmdienā organisms labprāt atpūtīsies.

2. FIZISKAS AKTIVITĀTES

Zema gaisa temperatūra nekādi nevar būt iemesls tam, lai atteiktos no fiziskām aktivitātēm. Populārs ir teiciens: “Nav nepiemērotu laikapstākļu – galvenais ir pareizs apģērbs un apavi.” Ziemā to vienmēr vajadzētu paturēt prātā!

Izskrien “krosiņu” dzestrā ziemas rītā, saulei spīdot, pa vēl “neskartu” sniega segu! Tu šo fantastisko sajūtu neaizmirsīsi. Turpinot ceļu uz garīgu labsajūtu un pievilcīgu figūru, februārī turpini pastaigas svaigā gaisā, soļo un skrien, ja gaisa temperatūra nenoslīd zemāk par –10C grādiem. Palielini noieto soļu skaitu vai fizisko aktivitāšu ilgumu minūtēs, lai noietā distance dienā tuvotos 2 km. Lielisks skriešanas aizstājējs aukstākos un sniegainākos laikapstākļos ir distanču slēpošana. Viens no praktiskākajiem veidiem, kā sekot līdzi treniņa intensitātei un ilgumam, ir dažādas aplikācijas un viedierīces.

3. SEJAS KOPŠANA

Ziema turpina ādai “uzlikt slodzi” ar gaisa temperatūras kontrastiem, bet saule arvien vairāk sāk lutināt un reizē “iekniebt” ar saviem aktīvajiem ultarvioletajiem (UV) stariem, it īpaši, ja ir visapkārt vēl ir sniegoti lauki. Sniegā atstarotie saules stari ievērojami palielina to UV staru daudzumu, kuri sasniedz ādu. Visvairāk (>90%) atstaro tikko uzkritis sniegs.

Dienas krēmu izvēlies ar saules aizsargfiltriem (SPF), uz nakti uzklāj mitrinošu serumu un barojošu nakts krēmu, kas palīdzēs mitrināt un atjaunot ādu, padarot to zīdaini maigu.

Reizi nedēļā attīri ādu ar saudzīgu pīlingu vai skrubi, kas palīdzēs ādai elpot un atjaunoties.

Rūpējies arī par lūpām un skropstām! Lūpām lieto saudzīgus balzamus, spīdumus un lūpukrāsas uz vaska un eļļas bāzes, jo ierastie mitrinošie līdzekļi salā var veidot ledus kārtiņu un bojāt lūpas. Lai iegūtu tumšas, kuplas un zīdainas skropstas tās attīri ar saudzīgu eļļu un nostiprini ar īpašu līdzekli.

Reizi nedēļā, ejot dušā vai vannā, uzklāj sejai barojošu masku. Siltais gaiss un tvaiks aktivizēs masku un nepieciešamās vielas nokļūs ādas dziļākajos slāņos. Pēc dušas vai vannas peldes, uzmanīgi noskalo masku no sejas, saudzīgi nosusini ādu un uzklāj nakts krēmu.

Februāri padari par SPA mēnesi matiem! Lieto barojošus matu kopšanas līdzekļus, matu balzamus un maskas. Pēc mazgāšanas, matus nosusini un tiem uzklāj kondicionieri vai kopjošu matu balzamu. Ietin matus siltā dvielī un atstāj produktu iedarboties uz 15 minūtēm. Siltumā aktīvās vielas nokļūst dziļāk matos, tos atjaunojot.

Matus skalo vēsā ūdeni, tas palīdzēs samazināt to elektrizēšanos.

Iespējams, šādi kopjot matus, tu patērēsi vairāk laika to mazgāšanai, bet tas ir tā vērts, jo mati pēc tam būs zīdaini un “paklausīgi”.

Ziemas periodā sejas ādai ir nepieciešama papildus kopšana ne tikai mājas apstākļos. Reizi vai divas reizes mēnesī dodies pie skaistumkopšanas speciālista un izbaudi dziļu ādu atjaunojošu ķīmiskā pīlinga procedūru, kas palīdzēs atsvaidzināt un izlīdzināt ādas toni. Šī procedūra aktivizēs ādas atjaunošanās procesus, samazinās sīkās grumbiņas un izlīdzinās ādas toni. Procedūras laikā tiek iedarbināti ādas atjaunošanās mehānismi, tā kļūst tvirtāka un zīdaini maigāka.

4. ĶERMEŅA KOPŠANA

Februārī reizi nedēļā sevi palutini ar vannas peldi. Ūdeni izvēlies siltu, pat stipri siltu, bet, ne karstu. Tas lieliski uzlabo pašsajūtu, nomierina, relaksē un uzlabo mikrocirkulāciju ādā, padarot to gludu un tvirtu. Pievieno vannai skuju vai apiņu ekstraktu un tās nomierinošā iedarbība pastiprināsies, uzlabosies arī miegs. Lai efektīvi uzlabotu ķermeņa aprises, guļot siltā vannas ūdenī, veic dažus vingrinājumus vēdera preses nostiprināšanai, piemēram, sasprindzini un atslābini vēdera preses muskuļus. Ejot dušā, lieto saudzīgu, mitrinošu ādas attīrītāju. Skrubi, ieteicams lietot ne biežāk kā reizi nedēļā, un izvēlēties līdzekļus ar maigām abrazīvajām daļiņām, kas ādu saudzīgi attīra, neskrāpējot.

Pēc vannas, un ikdienā, uz problemātiskajām ķermeņa zonām uzklāj pretcelulīta krēmu.

Ikdienā uz pārējām ķermeņa daļām uzklāj kopjošu antioksidantiem bagātu krēmu, kas sekmēs ādas atjaunošanos, mitrinās un nostiprinās to.

Vismaz reizi vai divas reizes mēnesī apmeklē skaistumkopšanas iestādi un savam ķermenim “uzdāvini” aktīvu, ķermeņa formu uzlabojošu masāžu, kādu labu aparātprocedūru vai izvēlies aļģu vai dūņu aplikāciju. Tās novērsīs nevēlamos apaļumus izvadīs toksīnus un vielmaiņas galaproduktus, sekmē ķermeņa formas uzlabošanos.

Palutini sevi februārī!

GMT BEAUTY IESAKA

Ķermeņa kopšana mājās

MOISTURISING DERMOPROTECT CLEANSER 500ml

ENRICHED SLIMMING & ANTI-CELLULITE CREAM 100ml

Sejas kopšana Mājās

INTENSIVE FIRM & LIFT CREAM 50ml

LIFT & FIRM EYE CREAM 15ml

Profesionālā ķermeņa kopšana

SHAPING GEL 500ml

SLIMMING MASK 300gr

Profesionālā sejas kopšana

LIFT & FIRM GEL 200ml

ENRICHED MASSAGE CREAM 500ml

Publicēts, Feb 1, 2019