Laiks restartēt savu organismu! Tikai 1,2,3,4 soļi – jūnijs

Tavs mērķis ir pavadīt mūsu platuma grādos gaidītāko laiku – vasaru pēc iespējas skaistāk un komfortablāk, nenodarot kaitējumu savam ārējam izskatam. Kā kopt ādu sākoties vasarai?

Optimisti priecājas par sauli, siltu jūru un jaunām kleitām. Pesimisti slēpjas ēnā un izvairās no sāļā ūdens, jo tas var kaitēt ādai… Tikai realisti gūst patiesu baudu īsajā vasarā, jo sniedz savai ādai visu nepieciešamo, neaizmirstot rūpēties par to.

Jūnijs – ir patiesi īstais laiks, kad pilnīgi un kvalitatīvi palutinātu sevi un ādu.

Lai sasniegtu vēlamo rezultātu, vajadzīga kompleksa pieeja. Turpini uzsākto, sekojot GMT BEAUTY četriem atjaunošanās soļiem jūnijā.

DZER UN ĒD

Pirmais vasaras mēnesis ir klāt ar siltu laiku un jauniem izaicinājumiem tavai ādai! Un tā nav tikai saule…

Kas var būt jaukāks un atspirdzinošāks par glāzi vēsa baltvīna? Jā, baltvīns atsvaidzina, bet atšķirībā no sarkanvīna, organismam sniedz mazu labumu. Esi noteikti lasījusi, ka glāze sarkanvīna savā ziņā, ir ārstējoša. Sarkanvīns satur veselu “rindu” organismam noderīgu vielu, un, tai skaitā vienu no spēcīgākajiem antioksidantiem – rezveratrolu, kas veidojas tumšo vīnogu miziņā. Rezveratrols nostiprina imunitāti un atjauno organismu.

Baltvīnu, savukārt, iegūst tikai no vīnogu mīkstuma un līdz ar to šis vīns nesatur organismam noderīgos antioksidantus. Lai neliktu sev atteikties no glāzes garšīga baltvīna, jāatceras uzturā lietot antioksidantiem bagātus produktus – salātus, dārzeņus un, protams, zemenes!

FIZISKAS AKTIVITĀTES

Turpini būt aktīva arī vasarā. Tikai atceries, ka skrējiens svaigā gaisā vai muskuļu treniņš sporta zālē būs piemērots vasaras rītos vai pēcpusdienās. Savukārt, termometra stabiņam kāpjot, skriešana vai jebkura cita veida paaugstinātas intensitātes slodze var kļūt par cēloni paaugstinātai ādas jutībai un nevēlamam sejas ādas apsārtumam.

Vasaru izmanto, lai sāktu peldēt vai savu mīlestību pret ūdeni pilnveidotu dabīgās ūdens tilpnēs – ezerā, upē vai jūrā. Tu saglabāsi fizisko aktivitāti un nepārkarsīsi. Peldēšana trennē ne tikai spēku un izturību, tā nostiprina imunitāti.

SEJAS ĀDAS KOPŠANA

Ja tava āda ir jutīga un reaģē uz mazāko kairinājumu, vai tas būtu saules stars vai oda kodiens, svarīgi atcerēties četrus nosacījumus sejas kopšanā un izvēlies pareizos produktus. Un ne par ko tev nevajadzēs uztraukties.

Viegli krēmi un serumi bez krāsvielām un smaržvielām, bet, kas satur nomierinošas un pretiekaisuma vielas tādas kā, kumelītes, pantenols, aļģi ekstrakti, acerola, palīdzēs ādai tikt galā ar karstumu un gluži pretēji – gūt no tā baudu.

Atdzesējies pēc iespējas regulāri un sniedz ādai veldzējumu! Karsts ūdens paplašina poras un asinsvadus, palielinot asins plūsmu un sekmējot apsārtumu. Noskalojoties ar vēsu ūdeni, sašaurināsies asinsvadi, samazināsies ādas apsārtums un tonizēsies āda. Vēsais ūdens arī uzmundrinās un atsvaidzinās ķermeni.

Vienmēr atvēsini kosmētiku! Karstā laikā toniku un jebkurus ādas mitrinātājus labāk turēt ledusskapī. Taču tas nav priekšnosacījums – pagarināt derīguma termiņu (kosmētiskā līdzekļa formula izstrādāta, zinot, ka produkts tiks turēts vannas istabā nevis ledusskapī). Ledusskapja jeb zemās temperatūras sniegtais bonuss ir tīkami atsvaidzinošajā iedarbībā. Auksts toniks no rīta uzmundrina labāk kā kafija, nomierina jutīgu ādu un sniedz viegla liftinga sajūtu.

Atceries par mitrinātājiem vienmēr! Likumsakarīgs ir fakts, jo augstāka temperatūra ir aiz loga, jo taukaināka kļūst āda. Tas nav par iemeslu, lai samazinātu ādas kopjošo līdzekļu lietošanu. Tā kā karstums atūdeņo arī ādas virskārtu un epidermu, svarīgi izvēlēties vieglus krēmus un fluīdus, biezo un barojošo krēmu vietā, īpaši, ja āda ir taukaina un tai bieži nosprostojas poras. Vasaras dienas krēms ir multifunkcionāls: tas sargā no saules, samazina iekaisuma procesus, kontrolē pigmentācijas veidošanos un mitrina ādu.

Gan sejas, gan ķermeņa ādas atsvaidzināšanai izmanto mitrinošos sprejus (migliņu, hidrolātu). Šos līdzekļus arī labāk lietot atdzesētus, lai ādai sniegtu papildus komfortu.

Atceries par acu zonu

Vasaras sezonā spilgtā saules gaisma un augstā temperatūra ir tie apstākļi, kuri liek mums pievērst īpašu vērību acu zonai. Tā kā siltais laiks sekmē tūskas veidošanos acu zonā, vasaras sezonā izvēlies acu kopšanas līdzekļus ar efejas, zaļās tējas, zirgkasraņas ekstraktiem, kas kavēs “maisiņu” veidošanos acu zonā. Tu vari parūpēties par acu zonu arī pašas spēkiem, veicot “kontrastdušu” acīm. Atkārto to katru rītu 5 reizes mainot ūdens temperatūru no siltas uz vēsu, un redzēsi, ka loki un tūska mazināsies. Reizi nedēļā liec gelveida masku acīm, kas satur augu ekstraktus ar tā saukto “botox efektu”. Maska nostiprinās ādu ap acīm un neļaus veidoties sīkajām mīmikas krunciņām.

ĶERMEŅA KOPŠANA

Jūnija moto ķermeņa kopšanā – “Kontrastduša uzlabo garastāvokli un ķermeņa aprises!”

Kontrastdušai vasarā jākļūst par tavu ikdienas rituālu. Pēc dušas uz problēmzonām uzklāj savu pretcelulīta līdzekli. Un, protams, īpašu vērību pievērs krūšu un dekoltē ādai. Krēmu krūtīm atceries uzklāt no rīta un vakarā, ievērojot uzklāšanas virzienu „ uz augšu”. Pēc četru nedēļu rūpīgas produkta lietošanas redzēsi acīmredzamus rezultātus – dekoltē āda būs kļuvusi zīdaini maiga.

Ķermeņa ādas kopšanai izvēlies antioksidantiem bagātu krēmu, kas sniegs ādai mirdzumu un kops tavu ādu.

Īpašu vērību pievērs ādai pēc ilgstošas atrašanās saulē. Vienmēr atceries, ka ādu pie saules ir jāpieradina un sāc ar neilgu uzturēšanos rīta saulītē, kas ir pati saudzīgākā. Ja nu tomēr pludmalē ir pavadīta visa garā diena un saule ir atstājusi pamatīgus “nospiedumus” uz ādas, izmēģini trīspakāpju ādas sakārtošanu. Sāc ar saudzīgu ādas attīrīšanu – nomazgāšanu pēc iespējas vēsākā ūdenī, izmantojot neitrālu mazgāšanas līdzekli, lai nomierinātu apsārtušo ādu. Tad ar vieglām kustībām ādaā iemasē antioksidantiem un mitrinātājiem bagātu krēmu.

Kad krēms iesūcies ādā, tam pa virsu uzklāj sezama eļļu, kuras saudzīgā iedarbība, pateicoties bagātajai taukskābju un antioksidantu kombinācijai, palīdzēs mazināt saules nodarīto kaitējumu.

Ķermeņa kopšanai mājās un kosmētikas salonā piemērota būs kompleksa pieeja – pirmkārt, mitrinošās ķermeņa procedūras, aplikācijas un masāžas, kas sagatavo ādu pludmalei. Ideāla ķermeņa procedūra salonā būs krūšu nostiprinoša terapija.

Palutini sevi jūnijā!

Publicēts, Jun 13, 2019