Kāda būs mūsu nākotnes higiēna

Notikumi pasaulē pēdējā pusgada laikā mūsu ikdienā ir ieviesuši līdz šim nebijušas higiēnas prasību normas. Ko tas nozīmē mums un mūsu ādas veselībai?
Higiēna vairs nenozīmē tikai roku mazgāšanu un dezinficēšanu, bet arī pastāvīgu roku kopšanu un aizsardzību, izmantojot kopšanas līdzekļus, kuri papildina viens otru.
Jaunā PROF-GRADE HYGIENE līnija ir Latvijas profesionālās kosmētikas ražotāja GMT BEAUTY radīta, sadarbībā ar ārstiem un ādas kopšanas speciālistiem, balstoties mūsdienu akūtajā nepieciešamībā pēc drošiem, efektīviem un ātri iedarbīgiem higiēnas līdzekļiem ikvienai paaudzei mūsu urbānajā un mainīgajā vidē.

Kā jaunie PROF-GRADE HYGIENE produkti padarīs tavu un tavu mīļo cilvēku ikdienu drošāku? Kādās situācijās tie noderēs?

Ja nākas lietot dezinfektantu, izvēlies pareizi!

Risks: mūsu ikdiena diemžēl vairs nav iedomājama bez roku dezinficēšanas. Dezinfektanti ar alkoholu roku ādu sausina un kairina, kas bieži cilvēkus attur lietot vispār jebkādu dezinfekcijas līdzekli. Tieši šis aspekts ir visbīstamākais.

Risinājums: izvēlies dezinfektantu bez alkohola un ar mitrinošām īpašībām. Tas nesausinās roku ādu, un tā iedarbība būs ilgstoša. Taču lietojot dezinfektantu, atceries, ka aizsargājošs roku krēms ir obligāts!

PROF-GRADE HYGIENE līnija piedāvā gan mitrinošu dezinficējošu gēlu, gan spreju bez alkohola.

Bieža roku mazgāšana. Dari to pareizi!

Risks: atkarībā no izvēlētā roku mazgāšanas līdzekļa, nereti līdz ar netīrumiem tiek nomazgāts ādas lipīdu slānis, āda kļūst neaizsargāta, zaudē mitrumu, kļūst sausa un caurlaidīga alergēniem un citām kaitīgām vielām. Ādā veidojas mikroplaisas, kas ir sīkas, ar aci neredzamas plaisas ādā, kas paver ceļu kaitīgu mikroorganismu, infekciju iekļūšanai ādā, kā arī pastiprinātai kaitīgo ārējo apstākļu iedarbībai uz mūsu ādu. Bieži vien var novērot arī ienadžu plaisāšanu, kas var izvērsties iekaisumā.

Risinājums: ikdienas roku mazgāšanai izvēlies līdzekli, kura pH līmenis ir tuvs ādas pH līmenim, kas izteikti mitrina rokas un, kuram nepiemīt sausinošs raksturs, tādu, kas nesatur alkoholu vai citas agresīvas, izteikti antibakteriālas vielas. Tāpat pievērs uzmanību tam vai produkts satur dabīgos ekstraktus un eļļas, kas mazgāšanas procesā ādu kops.
PROF-GRADE HYGIENE mazgāšanas līdzeklis rokām atbilst augstāk minētajam un būs ideāli piemērots biežai un saudzīgai roku mazgāšanai.

Savainota, bojāta roku āda. Negaidi, bet rīkojies uzreiz!

Risks: ja roku āda netiek pienācīgi kopta un labs roku krēms nav ikdienas lietošanā, esošajās mikroplaisās, kas veidojas sausā ādā, var veidoties iekaisums, turklāt, var veidoties aizvien jaunas mikroplaisas, kas var rezultēties ādas iekaisumā un pat ekzēmās. Tāpat āda var būt sakairināta biežās dezinficēšanas dēļ. Nereti arī dārza darbi atstāj savu nospiedumu uz mūsu rokām. Apsārtušus, saplaisājušus ienadžus, skrambiņas ādā nedrīkst atstāt bez ievērības.

Risinājums: antibakteriāls roku krēms ar hlorheksidīnu un dragon blood (pūķa asins koks) ekstraktu, kas bagātīgi papildināts ar dziedējošiem ekstraktiem un eļļām, situāciju atrisinās. Tas dziedēs esošās mikroplaisas, pasargās roku ādu no infekciju veidošanos un neļaus veidoties jaunām mikroplaisām.
PROF-GRADE HYGIENE līnijas jaunais krēms ir neaizvietojams SOS palīgs rokām!

Sausa roku āda. Augstvērtīgs krēms to atrisinās.

Risks: sausa roku āda ir mūsu laikmeta iezīme. To izraisa gan biežā roku mazgāšana, dezinficēšana, ārējie apstākļi (saule, vējš), kā arī mājsaimniecībā vai darbā pielietotie ķīmiskie līdzekļi.

Risinājums: ikdienā aizsargājošs, mitrinošs un barojošs roku krēms, ar bagātīgu dziedniecisko ekstraktu, vitamīnu, eļļu un mitrinošo vielu, piemēram, urea, sastāvu, ir obligāts. Šāds krēms rūpēsies par to, lai ādā neveidotos mikroplaisas, lai āda konstanti saglabā savu mitruma līmeni un piesaista ūdeni, ir pabarota un aizsargāta no ārējās vides, dezinfektantu, biežās roku mazgāšanas, sadzīves ķīmijas kaitīgās ietekmes. Ar šādu krēmu rokas vienmēr būs koptas un pasargātas, ienadži veseli un neplaisās.
PROF-GRADE HYGIENE līnijas izcilais roku krēms atbilst visām prasībām.

Mājas uzkopšana – ar vai bez cimdiem?

Ja darot mājas darbus, gumijas cimdus nelietojam, jāņem vērā, ka teju visi tīrīšanas līdzekļi – trauku mazgāšanai, mēbeļu tīrīšanai, grīdu uzkopšanai – bieži vien satur sārmus un agresīvas vielas, kas neitralizē un noņem hidrolipīdu slāni. Savukārt tieši hidrolipīdu slānis ādu pasargā no izžūšanas, nodrošina viegli skābu vidi, kā arī pasargā ādu no kaitīgu baktēriju savairošanās.
Lai rokas nepakļautu riskam, ir nepieciešams labs izsargājošs krēms, ko lietojam visas dienas garumā, kas uz ādas izveido aizsargslānīti.
Taču, ja gumijas cimdus lietojam, ir jāņem vērā, ka cimdos āda var svīst, atmiekšķēties, kā rezultātā tā kļūst uzņēmīgāka pret dažādām kaitīgām vielām.
Tāpēc pēc cimdu lietošanas kopjošs un aizsargājošs krēms ir obligāts.
Abos gadījumos piemērots būs jaunais PROF-GRADE HYGIENE roku krēms.

Lepojamies, ka produkti izstrādāti pēc pieprasījuma Šveices tirgum, un mums ir prieks, ka varam tos piedāvāt arī mūsu mājās – Latvijā.

Iepazīsties ar jauno PROF-GRADE HYGIENE līniju šeit!
Kurš gan cits mūs pasargās, ja ne mēs paši sevi! Sargāsim sevi un savus mīļos, mīlēsim savu ķermeni un kopsim to!

Publicēts, May 1, 2020